Vatrogasna zajednica

Virovitičko-podravske županije

Mladež
Radionice i edukacije u svim vrtićima i školama

KAMP MLADEŽI

Našu mladež vodimo u vatrogasni kamp

OSPOSOBLJAVANJA

S ponosom osposobljavamo naše mlade vatrogasce

NATJECANJA

Redovito gostujemo i održavamo natjecanja

RADIONICE I EDUKACIJE

Voljno održavamo radionice i edukacije za najmlađe vatrogasce

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije se aktivno bavi vatrogasnim pomlatkom (pripadnici vatrogasnih organizacija od 6- 12 godina) i vatrogasnom mladeži (pripadnici vatrogasnih postrojbi od 12- 16 godina). Tijelo koje provodi sve aktivnosti vezane za vatrogasnu mladež naziva se Savjet vatrogasne mladeži na čelu kojeg je predsjednik SVM Tomislav Uher i njegova zamjenica Marija Komar. Članovi navedenog tijela su: Josip Nemet, Petra Teskera, Ivan Majtanić, Marijana Varga, Igor Čiček i županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus.

Vatrogasna zajednica županije posjeduje u kampu vatrogasne mladeži u Fažani bungalov te na taj način pruža mogućnost vatrogasnoj mladeži za boravak u istome. Smjene u kampu traju po 7 dana i ima ih ukupno 11.

Savjet vatrogasne mladeži svake godine organizira osposobljavanje za vatrogasnu mladež koje se provodi na području cijele Virovitičko- podravske županije, a sastoji se od teorijskih predavanja i vatrogasnih vježbi.

U zimskim mjesecima; siječanj, veljača i ožujak provodi se županijska vatrogasna liga mladeži u kojoj se ekipe mladeži međusobno natječu u različitim disciplinama i tako sakupljaju bodove. Ekipa s najviše bodova dobiva neko putovanje, a svi sudionici dobivaju utješne nagrade.

U mjesecu prosincu, organizira se božićna radionica na kojoj najmlađi pripadnici vatrogasnih postrojbi izrađuju božićne ukrase od recikliranog materijala, pjevaju se božićne pjesme, peku kolači, pravi se punč itd.

Kroz cijelu godinu organiziraju se vatrogasne radionice i edukacije u svim vrtićima i školama unutar kojih dolazi u posjet i maskota naših vatrogasaca: dabar Virko.

Aktualne vijesti vezane za vatrogasnu mladež

Kalendar događanja vezanih za vatrogasnu mladež