Savjet mladeži VZ Virovitičko- podravske županije ove je godine uveo maskotu vatrogasaca županije: dabra Virka

Dabar Virko je 2. listopada zajedno s vatrogascima DVD-a Orahovice i županijskom vatrogasnom zapovjednicom posjetio mališane vrtića Palčić u Orahovici.

U metodički razrađenoj radionici trajanja 45 minuta s točno definiranim ishodima, vatrogasci su mališane upoznali s vatrogasnom djelatnošću, osnovnom vatrogasnom armaturom te važnošću broja 193 i načina na koji se on koristi. Isto tako, vrtićarci su se mogli preobraziti u ulogu vatrogasca stavljajući na glavu kacigu, pokušavajući “voziti” vatrogasni kamion i regulirati mlazeve na mlaznicama.

Uslijed radionice je stigao i dabar Virko koji je izazvao osmijehe na licima mališana. S dabrom su se djeca igrala te su zajedno razvlačili vatrogasne cijevi, kopčali ih, skakali preko njih itd…

Na kraju radionice im je dabar Virko podijelio bojanke te upisnice u vatrogasne postrojbe za sve one koji žele postati mali vatrogasci, a to su uglavnom sva djeca.

“Dabar Virko je odličan potez koji ujedno predstavlja našu Virovitičko- podravsku županiju u kojoj imamo jako puno dabrova i kaciga s odijelom u koje je obučen predstavlja na simpatičan način vatrogasnu struku. Djeca, učitelji i vrtićke tete kao i naši najmlađi vatrogasci su odušljeveni s njime.”- izjavila je županijska vatrogasna zapovjednica nakon odrađene edukacije u vrtiću Palčić.