Imenovani pomoćnici Županijske vatrogasne zapovjednice: Drago Dvojak iz Virovitice i Tomislav Uher iz Slatine

U ponedjeljak, 19.08.2019. u prostorima DVD Suhopolje održala se sjednica Zapovjedništva VZ VPŽ. Izrađena je statistika vatrogasnih intervencija iz koje je vidljivo da su vatrogasci do 31.07. premašili broj intervencija od broj cijele prošle godine .

Jednoglasno su imenovani, na prijedlog županijske vatrogasne zapovjednice, njeni pomoćnici. Tu dužnost će obavljati Tomislav Uher zamjenik zapovjednika JVP Slatine i Drago Dvojak zamjenik zapovjednika JVP Virovitice.

Jednoglasno je usvojen  prijedlog i donesena odluka da će zajednice s područja općine Pitomača, Lukač, Gradina, Suhopolje, Špišić Bukovica i Virovitica sudjelovati u sufinanciranju podizanja repetitora na zapadnom dijelu županije i tim potezom riješiti problem radiokomunikacije u sustavu vatrogastva cijele Virovitičko podravske županije.

Od svega spomenutog zapovjednici su donjeli odluku o osnivanju K9 timova ( timova  sa spasilačkim psima) i spasilačkih  timova  za spašavanje izgubljenih i unesrećenih osoba iz visina, dubina i ruševina.