Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

5. kolovoza je u Kninu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, kao i 24. obljetnica oslobodilačke vojno – redarstvene operacije (VRO) Oluja. Središnje obilježavanje Dana pobjede počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomeniku hrvatske pobjede “Oluja 95” u Kninu.

Zajednički vijenac položili su predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednica Zajednice udruga nestalih i poginulih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir. 

U svečanom mimohodu postrojbi sudjelovao je i postroj Hrvatske vatrogasne zajednice. Postroj su činili predstavnici županijskih vatrogasnih zajednica te pripadnici državnih vatrogasnih intervencijskih postrojbi, a ulicama grada Knina stupali su ispred državnog vrha. Prolazeći gradom mogli su se čuti uzvici građana, a posebice djece srdačno pozdravljajući vatrogasce. Ispred Vatrogasne zajednice Virovitičko- podravske županije u mimohodu je sudjelovao zamjenik zapovjednika JVP Slatine Tomislav Uher.