Novobukovačkim vatrogascima Općina Nova Bukovica nabavila vatrogasno vozilo

20.7.2019.je u Novu Bukovicu stiglo navalno vatrogasno vozilo – kamion marke Man, koje je Općina Nova Bukovica vlastitim sredstvima nabavila za potrebe DVD-a Nova Bukovica-Brezik. Mještani i članovi DVD-a Nova Bukovica-Brezik dočekali su svoje dugo iščekivano vozilo ispred Vatrogasnog doma u Novoj Bukovici gdje im je svoju potporu iskazala zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus.

Svoje oduševljenje što je nakon dobrih petnaestak godina DVD Nova Bukovica-Brezik napokon dobio prijeko potrebno vatrogasno vozilo nije krila ni predsjednica DVD-a Maja Kiš koja se tom prigodom zahvalila na izuzetnoj suradnji Općini Nova Bukovic

Pristiglo navalno vatrogasno vozilo iz 2002. godine, koje će novobukovačkim vatrogascima biti službeno predano tijekom kolovoza u prigodi Dana općine, potpuno je novoopremljeno.

DVD Nova Bukovica-Brezik trenutno broji 60-ak članova, što starijih vatrogasaca, mladeži i djece, dok je 20 aktivnih operativaca, a jedan od najstarijih prisutnih vatrogasaca na svečanosti, Josip Šimek, prisjetio se vremena kada su 80-ih godina kada je on bio zapovjednik, a Andrija Lacković predsjednik, novobukovački vatrogasci krenuli u nabavu navalnog vozila iz Varaždina. Iako staro vozilo tada je DVD-u bilo od velikog značenja.

– U ono vrijeme je to bila jako dobra stvar, bilo nas je 105 vatrogasaca i imali smo mjesečno 70 sati radnih akcija. To svaki vatrogasac mora dati, i danas sam opet ponosan na svoj DVD jer smo dobili ovakvo vozilo s kojim se možemo dičiti i hvaliti, – sa suzom u oku rekao je Josip Šimek uz vatrogasni slogan „Vatru gasi-brata spasi“.