Održana redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Virovitičko – podravske županije

U srijedu, 12. lipnja, 2019. održala se redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Virovitičko – podravske županije na prostoru općine Čađavica u domaćinstvu DVD-a Čađavica.

Skupštinu je vodio predsjednik VZ VPŽ Željko Palković zajedno sa svojim zamjenikom Zlatkom Marakovićem i predsjednikom DVD-a Čađavica Petrom Budimirom.

Na skupštini su svi zastupnici dobili po jedan primjerak prvog biltena Virovitičko – podravski vatrogasac. Isto tako predstavljen je kratki film kroz koji su prikazane sve aktivnosti i rad vatrogasaca Virovitičko – podravske županije. Dodijeljena su uvjerenja i oznake zvanja novim vatrogasnim časnicima te plaketa zahvale Lei Putnik- vatrogaskinji koja je pomogla pri prijevodu na edukaciji zapovjednika u Tirolu.

Pri kraju skupštine u ime Predsjedništva i Zapovjedništva obratio se Zdravko Pokupić sa simboličnim poklonom i riječima zahvale dosadašnjem zapovjedniku Stjepanu Venusu koji je ujedno i postao počasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko – podravske županije.

Lijepom gestom i cvijećem te riječima zahvale su se vatrogasci zahvalili i dosadašnjoj tajnici, sadašnjoj zapovjednici Mateji Fras Venus te poželjeli uspješan rad novoj tajnici VZ VPŽ Ani Brlas.

Na Skupštini su nazočili župan Virovitičko – podravske županije Igor Andrović, predstavnici Civilne zaštite na čelu s Josipom Jobom, predstavnici drugih županijskih vatrogasnih zajednica iz: Sisačko – moslavačke, Koprivničko – križevačke, Osječko – baranjske, Požeško – slavonske, Bjelovarsko – bilogorske i Brodsko – posavske županije. Također je radu sjednice prisustvovao i pozdravio u ime pokrajine Tirol, koordinator za donacije Tomislav Stokić sa suradnikom, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević.

Zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus je na kraju zahvalila svim vatrogascima Virovitičko – podravske županije sa željom da nastave i dalje s radom kao i do sada te da ljetna sezona prođe što mirnije.