Učenici OŠ August Cesarec i njihove učiteljice zajedno s vatrogascima DVD- a Špišić Bukovica sudjelovali u humanitarnom projektu „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Učenici 1.-4- razreda OŠ August Cesrec iz Špišić Bukovice završili su humanitarni projekt u kojem su cijelo prvo polugodište marljivo skupljali plastične čepove. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu prikuplja te čepove i zamjenjuje ih za lijekove potrebne oboljelima od leukemije i limfoma.

 Udruga surađuje sa KLUB HEO ZAGREB Prva Hrvatska udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti i Udrugom za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Zagreb “Krijesnica”.

Cilj ovog projekta je poučiti mlade ljude humanitarnim načelima, bezuvjetnom pomaganju i osnovnim ruštvenim vrijednostima. Kao primjer tome su i vatrogasci koji besplatno pomažu uvijek i svima u nevolji. Vatrogasci DVD-a Špišić Bukovica su preuzeli čepove od učenika te će se nakon blagdana zaputiti put Čakovca gdje će predati čepove predstavnicima Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.