Održana 2.VAT-RA- božićna vatrogasna radionica za djecu od 2 do 12 godina

DVD Gornje Bazje u suradnji s Vatrogasnom zajednicom i Savjetom vatrogasne mladeži Virovitičko-podravske županije  organizirao je 2. po redu božićnu vatrogasnu radionicu za djecu članove DVD-a i one koji to još nisu. 100-injak djece okupilo se 15.prosinca u mjesnom domu u Gornjem Bazju, te uz božićnu glazbu izrađivalo različite ukrase za božićno drvce, pekli božićne kolače, pili dječji punč.

Sve prisutne je na početku pozdravila zamjenica predsjednika Savjeta vatrogasne mladeži VZ VPŽ Marija Komar koja je svima poželjela dobrodošlicu i zaželjela dobru zabavu. Radionica je završila plesom, pjesmom, igrom i druženjem.

Marija Komar- zamjenica predsjednika Savjeta mladeži, ujedno i voditeljica mladeži DVD-a Vukosavljevica, najvećeg i najbrojnijeg DVD-a po pomlatku i mladeži na području Virovitičko- podravske županije izjavila je kako je ova radionica pun pogodak jer osim što aktiviramo naše najmlađe u ovo zimsko doba kad vani nema nikakvih aktivnosti, potičemo i njihovo međusobno druženje i upoznavanje, nesvjesno im ugrađujemo ljubav i pozitivan stav prema dobrovoljnom vatrogastvu i na taj način stvaramo sigurnu i kvalitetnu budućnost  naših DVD-ova.

Na radionici, uz voditelje pomlatka prisutne su bile i mame najmlađih sudionika (od 2 do 6 godina) koje su se priključile igri s vatrogasnim vozilima, dječjim bušilicama i motornim pilama te bojanju vatrogasnih bojanki.