Održana 1.VA-TRA

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Gornje Bazje organizirala je prvu božićnu vatrogasnu radionicu za najmlađe pripadnike DVD-a.

Radionica je nastala na inicijativu članice DVD-a Gornje Bazje Petre Salak koje je u ovom mandatu i predstavnica u Savjetu vatrogasne mladeži Virovitičko- podravske županije. Radionicu je pratila i zamjenica predsjednika Savjeta mladeži VZ VPŽ Marija Komar.

Na radionici je ukupno sudjelovalo 100- injak pripadnika vatrogasnog pomlatka iz DVD-a Gornje Bazje, Dugog Sela Lukačkog, Gradine, Kladara, Vukosavljevice, Otrovanca, Nove Bukovice i Suhopolja.

Izrađivali su božićne ukrase od papira i plastike koji će za blagdane krasiti prostorije njihovih DVD-a.

Cilj radionice je kroz ove i slične aktivnosti međusobno upoznati vatrogasni pomladak iz svih krajeva naše županije, te ih tako pripremiti za odgovornije zadatke koji ih čekaju tijekom njihovog stasanja u vatrogasni kadar. Vatrogasni pomladak tijekom cijele godina aktivno sudjeluje u raznim vatrogasnim vježbama i natjecanjima, te edukativnim radionicama prilagođenim njihovoj dobi. Za svoj marljivi rad u svojim vatrogasnim društvima, stotinjak malih vatrogasaca dobilo je tom prigodom vatrogasne zahvalnice koje im je uručila tajnica Vatrogasne zajednice VZ VPŽ Mateja Fras.