DVD Veliki Rastovac proslavilo 90 godina postojanja

1927. godine osnovan je DVD Veliki Rastovac na području općine Crnac. U sjećanje na te dane, u vatrogasnom domu u Velikom Rastovcu održana je svečanost obilježavanja, proslava rođendana ovog “90 godišnjaka”.

Predsjednik DVD-a Veliki Rastovac, Izidor Lončar, pozdravio je nazočne među kojima su, između ostalih bili: virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, kao i predsjednik Općinskog vijeća Filip Vidović, zapovjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Stjepan Venus, zamjenik predsjednik VZ VPŽ Zlatko Maraković, tajnica VZ VPŽ Mateja Fras,  Zdenko Čapo iz DUZS-a Područnog ureda Virovitica i mnogi drugi.

Na svečanosti su dodijeljena priznanja zaslužnima povodom ovog vrijednog jubileja. Obraćajući se nazočnima, virovitičko-podravski župan Igor Andrović podcrtao je važnost vatrogasaca i vatrogastva, kako za očuvanje društvene imovine, tako o brizi i spašavanju ljudskih života. Osim toga, tajnica VZ VPŽ je govorila o dugovječnosti vatrogastva, pa je tako istaknula kako se kroz godine mnoga društva osnivaju i gase, ali vatrogastvo je postojano te je krajnje vrijeme da se uredi vrh vatrogasne struke kao jedinstven te da se izreguliraju neke stvari u dobrovoljnom i profesionalnom vatrogastvu. Zapovjednik VZ VPŽ Stjepan Venus prisutne je pozdravio u ime Hrvatske vatrogasne zajednice te dodjelio odlikovanje: spomenicu za 70 godina rada.