DVD Velika Črešnjevica održalo natjecanje sa starom vatrogasnom špricom

DVD Velika Črešnjevica, uz to što je ove godine obilježilo 80. godišnjicu postojanja, povodom proslave Ilinja održalo je jubilarno, deseto po redu, natjecanje sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom.

Na natjecanju su sudjelovala vatrogasna odjeljenja iz Virovitičko podravske i Koprivničko-križevačke županije. Natjecatelje i goste pozdravio je predsjednik DVD-a i vatrogasne zajednice Virovitičko- podravske županije Željko Palković, a natjecanje je otvorio načelnik općine Pitomača Željko Grgačić. Uz puno smijeha i zabave vozila se vatrogasna šprica, a zanimljivo je bilo i guranje velike lopte mlazom vode uzvodno po drvenim ljestvama.To je od prve uspjelo ekipi DVD-ova Sedlarice i Otrovanca, koji su uspjeli pogoditi i alku u sridu.

Ovo je jedino natjecanje ovakve vrste na području Virovitičko- podravske županije u kojem vatrogasci pokazuju kako nisu zaboravili njegovanje tradicijske baštine te sudjelovanjem na ovom natjecanju pokazuju kako poštuju i njeguju vatrogasnu povijest i tradiciju.

Prvo mjesto i prijelazni pehar osvojio je DVD Sedlarica II, drugo mjesto DVD Otrovanec i treće mjesto DVD Kladare. Gosti iz DVD-a Kalinovac imali su u ekipi najviše vatrogaskinja pa je njima, po dogovoru, pripao i pehar za odjeljenje ŽA.