“Biseri” DVD-a Turnašice odlaze na vatrogasnu olimpijadu

DVD Turnašica, MA desetina pod nazivom “Biseri” i ove godine odlaze na vatrogasnu olimpijadu u Austriju.

Prije četiri godine bila je to ludnica u Turnašici. Bila je kada su odlazili, a još veća kada su se vraćali. Biseri, vatrogasna družina ovog malenog mjestašca gdje se rodio, živio i stvarao Stjepan Sulimanac, poznati su svakom domaćinstvu, a prije četiri godine, kada su nastupili na Vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj, za njih je znalo i mlado i staro. Uostalom, ne lažu kada kažu kako u Turnašici „svaka kuća ima svog vatrogasca“. Ove godine, Biseri putuju na Vatrogasnu olimpijadu u Austriju, u Villach. Četiri godine su stariji i iskusniji, a cilj je isti – prenesti ime Pitomače i Virovitičko-podravske županije i naravno Hrvatske.

Vatrogasna zajednica Virovitičko- podravske županije je jedna od mnogobrojnih koja je pružila i pružit će moralnu, financijsku i organizacijsku pomoć “Biserima” pri odlasku u Austriju.

Inače, Vatrogasna olimpijada u Villachu će se održati od 9. do 16. srpnja, a Biseri svoj nastup imaju 14. srpnja. Prije četiri godine su bili 16. od 78 ekipa. Nadaju se da će ove godine otići makar „korak“ više.