“Florijanovo 2017.”

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije prigodnim je programom obilježila Dan vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca, svetog Florijana.

Tim povodom, u prepunoj sali Društvenog doma u Vukosavljevici, presjek rada Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije u proteklom razdoblju dao je predsjednik Željko Palković koji je u svom izlaganju istaknuo podatak da je Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, unatoč skromnim financijskim sredstvima, zahvaljujući našim vatrogascima i nesebičnoj pomoći Županije i bivšeg župana Tomislava Tolušića, najuspješnija u Hrvatskoj.

Bila je to ujedno prigoda da se uruče odlikovanja članovima Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora za uspješno odrađen mandat u razdoblju 2013. do 2017.

Željko Palković odlikovan je poveljom i plaketom s likom Đure Deželića, a odlikovanje “Vatrogasni veteran” dobili su Stjepan Venus i Milan Majetić. Petar Čačinović i Ivan Sudarić dobili su plaketu. Zlatnu plamenicu dobio je Mirko Solar, a srebrne plamenice dobili su Marijan Moslavac, Zlatko Stošić, Darko Troha, Zlatko Štefanek, Izidor Lončar, Bernard Štefanović, Izidor Lončar, Siniša Ileš i Zoran Dereš. Zlatne medalje dobili su Davor Ileš i Dragan Medvedović, a srebrne medalje dobili su Kruno Fabijanac, Drago Pataki, Mladen Validžić, Antun Poje, Ivan Dvorski, Josip Matoković, Maja Kiš, Robert Puhanić, Robert Orina, Ivica Bukovčan, Zdravko Pokupić, Milenko Milovanović, Goran Šimić i Josip Bičanić.

Osim toga zapovjednik VZ VPŽ Stjepan Venus uručio je i uvjerenja za zvanja i specijalnost vatrogasaca te posebna priznanja Barici Mihoković i Dubravki Galović.
Sve nazočne, među kojima su, osim mnogobrojnih vatrogasaca, bili i saborski zastupnik Josip Đakić, privremeni gradski pročelnik Marijo Klement i načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler,
pozdravio je i obećao i daljnju pomoć vatrogascima, županijski pročelnik Igor Andrović koji je tom prigodom preuzeo Zahvalnicu Virovitičko-podravskoj županiji.

U glazbenom djelu programa sve nazočne zabavio je puhački orkestar DVD Orahovica.